Finale competitie 2009

20 juni 2009

 


OKK-turnsters toch nog naar tweede plek

Tijdens de laatste competitiewedstrijd op zaterdag 20 juni in H.I. Ambacht wisten de turnsters van  gymnastiekvereniging OKK zowel bij de keuze- als bij de verplichte oefenstof op te rukken naar een tweede plaats. Het jongste team had bij de verplichte oefenstof genoeg aan een 3e plaats op de daglijst om dat te bereiken, het oudste team had bij de keuze-oefenstof zelfs kansen op winst, maar moest DVO uit Dordrecht met 0.70 pnt. voor laten gaan.

Ereplaatsen verdeeld
Tweeëntwintig teams van zeven verschillende verenigingen streden in de Ridderhal in twee poules om de ereplaatsen, waaronder vijf van OKK, dat daarmee ook de meeste turnsters op de vloer bracht. Bij de verplichte oefenstof scoorde het beste van de twee teams van OKK het hoogst bij sprong met 34.80. Pupil II Jessy van Buren leverde daar met 9.25 de grootste bijdrage aan. Bij balk was de andere pupil II van OKK, Veerle in ’t Veld, de turnster met de hoogste score met 7.85. De turnsters verdeelden hier de ereplaatsen eerlijk, want bij vloer was instapper Diana van der Vlies met 8.00 de beste, terwijl Lisa Groeneveld met een score van 8.40 de beste was bij brug. Lisa’s totaalscore was ook de hoogste van het team. In de eindstand werd het ongenaakbare DVO na drie maal winst eerste. Het OKK-team (zie foto), waar ook Tiffany Janssen en Elisa van Halem meededen werd zoals gezegd tweede, hoewel ze deze plek met de naamgenoot OKK-Gorinchem moest delen.
Het andere team van OKK werd achtste. Dit team bestond uit vier jong talentjes die voor het eerst wedstrijden doen en één instapper en één pupil I.  Jong talent Noortje van der Steen was de beste op brug, terwijl Caroline van Vuuren, ook jong talent,  een prima indruk achter liet door de andere drie toestellen als beste te beëindigen.

Team verplichte oefenstof Team keuze oefenstof

Brede selectie
Chloé SnijdersBij de keuze-oefenstof won het Dordts DVO ook de titel, maar deze keer kon OKK genoeg tegenstand bieden om het DVO lastig te maken. Het feit dat OKK in deze poule uit haar brede selectie zelfs drie teams in kon zetten en DVO maar één, werkte gek genoeg in het nadeel van OKK. OKK-III werd dan weliswaar tweede, maar de drie beste individuele turnsters zaten in team OKK-II. Chloé Snijders (zie foto) was deze dag de beste turnster bij OKK met 32.40. Ze werd op de voet gevolgd door Lashawndra Sambo (32.05) en Chloé Haulussy (31.95). Ze deden het boven verwachting en waren op grond van hun eerdere prestaties niet in het beste team ingedeeld. Wel in het beste team zat Jade Snijders, de zus van Chloé. Zij scoorde met 31.90 daar het hoogst, gevolgd door Lisanne Fioole en Esmay Onsoe die beiden 31.65 scoorden.
Wanneer genoemde zes turnsters in één team hadden gezeten dan was OKK deze dag ruim als winnaar uit de bus gekomen. Toch hadden de train(st)ers van OKK niet het idee het verkeerd te hebben aangepakt. “Binnen de drie teams hebben we voor onszelf een promotie-degradatieregel in gesteld. Wordt je laatste in een wedstrijd dan daal je een team bij de volgende keer, wordt je eerste dan stijg je er één. Zo blijft het voor de turnsters een uitdaging om ook in de lagere teams hun beste beentje voor te zetten”, verwoordde één van hen aan het einde van de wedstrijd, “daarnaast had het voor de einduitslag niets veranderd”.
OKK-III (zie foto) werd met 129.15 zoals gezegd tweede deze dag, OKK-II werd vijfde met 128.10 en OKK-I, waar Romy Gerhardt met 30.65 het grootste aandeel in de score had, werd 10e. Door deze uitslag rukte OKK-III op van de vierde naar de tweede plek in de eindstand. Grappig genoeg moesten ook deze turnsters hun prijs delen, nu met de turnsters van OKK-Dordrecht, die evenveel wedstrijdpunten behaalden.

Seizoen redelijk succesvol
Met zes finalisten in de landelijke wedstrijden, waarvan drie top-tien noteringen, twee tweede plaatsen in de competitie en twee rayonkampioenschappen was OKK dit jaar redelijk succesvol. Daarnaast werden nog een aantal zilveren en bronzen medailles behaald op diverse wedstrijden door turnsters van de A-selectie. Volgend seizoen wordt de invoering van de nieuwe wedstrijdstructuur een uitdaging voor zowel train(st)ers als turnsters. Eerst in januari zal blijken hoe OKK dan zich kan positioneren tussen de andere verenigingen.


Uitslag: verplicht / keuze